Tid att vara Bitterfi…

En ledig helg har gjort underverk, hm, nja, det kanske är lite att ta i, men jag har fått tillbaka tankarna. Det var länge sedan jag hade en åsikt om något jag läst eller hört. Det har ni nog också märkt här på bloggen. Jag har liksom inte haft något att komma med på ett tag.
Varför?
Jag har inte haft en sekund över att reflektera över någonting utöver det som jag har varit tvungen att reflektera över. De tankarna har jag då genast präntat ner på angiven plats och kreativiteten har inte fått något utrymme.
Nu har jag haft en ledig helg och njuter av att det jobbar lite uppe i de små grå. Härligt att reagera igen.
Det är viktigt att ta en paus då och då, men ack så lätt att glömma.

Jag har börjat läsa B-i-t-t-e-r-f-i-t-t-a-n (måste avstava, blir så generad annars) av Maria Sveland.
Man ska väl antagligen inte kommentera böcker man läst 70 sidor i, men jag tänker göra det ändå.
I min lilla familj anser vi oss vara ganska jämställda. J lagar ju mat, lämnar på dagis en dag i veckan och hämtar hela två. Om jag ber honom städa så gör han det och ibland har det hänt att han gjort det utan att jag bett. Och jag är tacksam. Men jag är inte nöjd. När jag säger att jag inte är nöjd så får jag veta att jag ska vara tacksam. Det är inte många som har det så bra som jag. Då känner jag mig tacksam, men fortfarande inte nöjd.

Det är inte min mening att svartmåla den jag lever med och jag ska kolla på en film nu om en tjej som är allt annat än förtryckt – Kill Bill – så mina briljanta funderingar kring detta får vänta lite till. Men det gnager en orättvishetskänsla i min kropp och Maria Sveland har lyckats sätta fingret på vad.

B-i-t-t-e-r-f-i-t-t-a-n är en skildring av hur det är att vara en jämställd kvinna som lever med en jämställd man som båda är ojämställt uppfostrade i ett ojämställt samhälle. Vi räcker liksom inte till. Maria Sveland har på sjuttio sidor fått mig att haja till. Jag ser med spänning fram emot fortsättningen och jag rekommenderar alla, män som kvinnor, jämställda som ojämställda att köpa/låna/sno – vad som helst – läs den!

Kommentarer