Upslukad av ockultism, konstiga spotifysaker och migrationsverket

Funderar på #blogg100, att jag lyssnar på Wing och att julkalendern friats.
Funderar på #blogg100, att jag lyssnar på Wing och att julkalendern friats.

God söndagmorgon på er!

Här ligger jag med kaffekoppen i sängen och känner tidspressen pirra i magen. För länge sedan borde jag ha varit igång med potatisskalning, dammsugning och annat sånt där man ska göra innan kalassugna släkten börjar ringa på dörren. Men istället läser jag twitterinlägg, bloggar och tidningen.

Och det är väl just det här som lett till att jag nästan helt slutat twittra och blogga. Jag slukas upp. Bloggosfären och twitter är en fullkomligt outsinlig källa till information och jag kan lugnt ägna en hel dag där och känna att jag uträttat massor. Men nu med det här #blogg100 ska det gå att hitta en balans. Det ska nog gå det med. Så idag drar jag gränsen här.

Julkalendern friad från misstanke om ockultism
Julkalendern friad från misstanke om ockultism

Den här morgonen har jag nåtts av nyheten att 2012 års julkalender, som blev anmäld för ockultism, nu har granskningsnämnden friat serien och kommit fram till att den inte var skadlig. Puh. Vilken tur, det är inte därför barnen beter sig konstigt.

 

Det blev också just den här morgonen som jag fick stifta bekantskap med Wing. En av de tjugo konstigaste sakerna som finns på Spotify, enlig Mashable. Ännu konstigare är nog att jag och John låg här och läste DN, Twitter etc och lyssnade igenom hela albumet med det här, ja vad ska vi kalla det? fenomenet? på i bakgrunden. En sak är säker. Det blev liiiite roligare.

Aningen mer allvarlig aha-upplevelse fick jag dock av DNs grafik över länder där det är förbjudet att vara homosexuell. Och eftersom jag nu fattat det kanske jag är bättre lämpad en en del andra att jobba på migrationsverket? Skämt å sido. Jag orkar inte ens gå in i debatten om det här med avvisningar och utvisningar av flyktingar och de godtyckliga reglerna kring det där. Men jag kommer nog aldrig lämna min övertygelse om att ingen människa flyr från sitt land och försätter sig i en flyktingsituation bara för att det verkar kul.

Med dessa funderingar tar jag nu mitt ansvar som god mor och beger mig till potatisskalningsarbetet i köket. Här ska lagas soppa till 20 personer. Min förstfödda tänkte nämligen fylla 11 på onsdag, och det ska firas mer eller mindre hela veckan

Kommentarer