Vad gör man på sin sista vardagslediga dag?

Dagens att-göra-lista ska göras publikt. Det är en historisk dag. För det är den sista dagen på min snart treåriga flexibla tillvaro med distanspluggande och halvtidsjobb. Visst har det varit skönt, men helt ärligt har det varit svårt att njuta eftersom jag använt varje (nästan) flexibel minut åt att lära mig nytt, ta nya kontakter och fundera på nästa steg. Det har på så vis varit lite svårt att koppla av. Men idag kan man säga jättestort vardagsdagsgrattis till mig.

På måndag börjar jag på mitt nya jobb. Jag ser fram emot att ha ett team att jobba med. Någon att bolla idéer med, andra som har samma mål som jag. Att ingå i ett långsiktigt arbete med inslag av korta snabba puckar, att utveckla kommunikationen av viktiga frågor. Ja, jag ska inte gå händelserna i förväg, har ju inte börjat än. Det finns självklart några baksidor. Den ena är ju att jag kommer sakna mina nya vänner på Dramaten, teatern som arbetsplats, skvallerhögtalarna i bakgrunden, sjungande människor i morgonrock i matsalen och allt det vackra. Sen är det ju klart att halvtid har sina fördelar – om det nu hade gått att koppla av på övriga halvan så hade det ju varit ultimat, men det går ju inte och då är det ju ingen idé.

Min att-göra-lista för dagen, den sista dagen då jag är ledig, och nu ska jag göra allt det där som jag alltså inte gjorde alla andra lyxlediga dagar. Jag ska:

  • Lyssna på musik som gör mig glad på repeat. (Typ Salem Al Fakirs ”Keep on walking”)
  • Kolla om några av melodifestivallåtarna går att ladda ner till Sing Star
  • Twittra
  • Unblockblogga
  • Lära mig en låt ur pianohits 3, typ
  • Försöka låta bli att fundera på var vi ska köpa möbler och hur vi på bästa sätt tar oss till skola och jobb när vi har flyttat in i lägenheten som vi inte ens har varit och tittat på än
  • Hämta barnen tidigt

Kommentarer