Var sitter stoppknappen?

Idag har jag namnsdag. Här är min önskelista:

1. Att Christina Stiellis arbete med att stärka självförtroende och självkänsla hos tonårstjejer och -killar ska nå till alla. För då skulle det slutligen inte finnas några jävla idioter som behöver höja sig själva genom att använda andra som trappa (min egen sons ord).

Definitionen på bra människa och kvinna
Definitionen på bra människa och kvinna


Det finns ett sätt, ett enda sätt; välj snällt, var generös, visa respekt, ta hand om dig själv så du orkar vara snäll. Ta hand om dina och andras barn, prata med dem, behandla dem med respekt. Säg hej till din granne, håll upp dörren åt folk, le åt någon okänd och skratta så ofta du kan. Med mera.

Jag blir riktigt frustrerad över all idioti på ett utmärkt naivt sätt och ser inget annat sätt att få stopp på skiten. Finns det ingen knapp man kan trycka på?

2. Dessutom önskar jag mig att min mamma ska bli frisk och få komma hem från sjukhuset. Även om de här veckorna har varit helt fantastiska för vår relation så anser jag att det räcker nu.

Det här är inlägg nummer 35 i #blogg100. En utmaning att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar.

Kommentarer

Cecilia, Malin ja, faktiskt. Hur svårt ska det va? Det känns ibland som om ondska nedärvs i generationer pga dåliga erfarenheter som barn pga dåliga vuxna, och så slutar det aldrig. Va fan?!