vattkoppor, vattkoppskalas, skurkar, städning, sommarstress och röstfri

VATTKOPPOR…

I april hade Leia vattkoppor (trodde vi). Eftersom Felix inte fick vattkoppor då så hade han ju antagligen redan haft det (trodde vi). Vi hade jätte, jättefel. Nu har de vattkoppor. Ingen tvekan. Båda två.

Zoë som väntat länge på att få ha sitt kalas idag har också vattkoppor. Hon fick ha kalas ändå, men bara ett jättelitet. I alla fall jämfört med vad som var planerat.

Undrar hur många fler på dagis som kommer att få vattkoppor om ca två veckor?!? Lagom till midsommar. Felix var ju frisk i torsdags och var på dagis i två dagar.

Prickarna kom i lördags… Lömska, lömska virusar. Det här är skitjobbigt. Nu ska jag gå och känna mig som en skurk som lämnar mitt vattkoppsjuka barn på dagis fast jag inte hade den blekaste aning… Hur ska man kunna veta att ens barn är sjukt när de inte visar några symptom?

Dessutom var båda två hos vår grannpojke vars mamma är gravid. Fan! Jag måste ringa och säga nåt! Tänk om hon säger att hon inte haft sjukdomen… Vad gör man då? Säger förlåt? Usch! nu fick jag ont i magen.

Jag lämnar ämnet… Här kommer en snygg övergång:

Eftersom båda barnen var hos grannpojken så passade John och jag på att STOR-städa. Det behövdes. Byggdammet från badrumsrenoveringen sitter fortfarande ingrott i hela lägenheten så det känns halvkul. Nu tror jag dock att det sista åkte. Gardinbyte, superdammning av tom elementen mha dammvippa. Så nu luktar det såpa och golvet är lent. Sandlådan ligger i dammsugaren och dammråttorna i avloppet. Rätt åt dem!

Dammvippa

Det är rätt härligt att städa faktiskt. Särskilt när det är krisläge innan man börjar. När man gått ett tag och bara mått dåligt över att det ser ut som det gör så känns det bra att få bevisa att man äger ett visst mått av handlingskraft trots allt. Det svåra med lördagens städning var fönstrena. Inte att de var skitiga för de tvättades faktiskt i år! Nä utanför fönstret kunde man nämnligen se att det skulle ha funnits en uppsjö av alternativa aktiviteter att hitta på. Klarblå himmel och värme!

sol som ger värme

Jahapp, då har sommarstressen kommit över en… Det här klimatet vi lever i är ju för roligt. Först är det mörkt, mörkt, mörkt och kallt, kallt, kallt. Det enda man KAN göra är att sitta inne och längta efter värme. Sen kommer värmen (eventuellt) och då MÅSTE man ut. Varje gång det blir varmt MÅSTE man passa på att njuta för vem vet när det blir varmt nästa gång? Tänk om resten av sommaren regnar bort och så har man varit inne och STÄDAT den varma dagen som var…. Huhuhuh! Vilken ångest. Bara ett år kvar till nästa chans…. Jag vet, jag vet! Andas, ta det lugnt, du överdriver… Gör en yogaövning…

Kanske den här funkar?
Men ändå, tänk dig???

Ja, ja, hur som helst så har jag inte haft någon röst under helgen. Den försvann helt i fredags kväll och återfanns på söndagen i en ny lite sexigare version. Jag tror man kan ladda ner den under ”Bonnie Tyler”…

Lycka till!

Kommentarer