Vettigt att skriva varje dag

to-write-224591_1280

Gårdagens inlägg hittade jag på och skrev när jag i princip redan hade somnat! Du vet – slumrade, vaknade till och såg att jag skrivit ord som varit med i insomningsdrömmen. Raderade och skrev om för att somna igen och göra om igen.

Men, det blev ett inlägg.

Nu är jag nyvaken. Leia såg hur trött jag var, men ville prompt att det skulle ingå läsning i hennes nattning så hon läste för mig. Gissa vem som somnade som en stock? Så nu skriver jag helt nyvaken.

Är det vettigt?

Frågan som väcks är om det verkligen är vettigt att tvinga fram ett inlägg varje dag när man inte ens är vaken när man skriver? Är jag bara dumdristigt envis och slav under ett koncept?

Jag vet faktiskt inte. Men med tanke på att jag skriver för min egen skull och inte siktar på att bidra med jätteintressanta tankar hela tiden så tycker jaga fortfarande att det finns ett värde i att hålla igång.

Tvingar fram insikter

Skrivandet har sedan jag lärde mig forma ord och meningar varit en jätteviktig del i min personliga utveckling. Genom att formulera mina tankar kommer jag sakta men säkert fram till nya insikter om vem jag är.

När jag försöker krysta fram ämnen att skriva om blir jag varse vad jag tycker är viktigt. Eftersom jag tvingas välja och välja bort ämnen lär jag mig mer om vilka diskussioner jag känner mig trygg att gå in i, och vilka jag behöver lära mig mer om innan jag tycker att jag kan uttala mig.

Så jag tror att svaret är att #blogg100 är vettigt. På något plan.

Kommentarer