Vi ska åka bort – men vart? Och hur?

Äntligen! För första gången på sex år ska vi ta oss ut i världen utanför kall-Sverige. Jag var en gång i tiden resvan, nu är jag helt nojig. Vilken resebyrå? Ska man ha resebyrå? Är det verkligen kul med Bamseklubb och all inclusive? Pallar man charter? Orkar man icke-charter? Spelar det någon roll? En vecka eller två veckor?

Vi vill ha sol, värme, skoj för barnen (vet ej vad det betyder, men kanske chans till kompisar och eventuellt en vattenrutschkana), god mat, gärna en hamn, sandstrand, pool, shopping, snorkling, åka båt.

Vi tänker Grekland. Och det känns ju som att våra önskemål luktar charter.

Jag letar och letar och är helt snurrig bland alla fantastiska och snarlika beskrivningar och omdömen som får en att vilja kräkas pga uttalanden som ”jättetrevlig personal, särskilt Maya, men Io tyckte vi inte om…). Sånt får en ju att vilja köra reguljärt plus båtluff, men vi vill ju ändå bara slappa lite.

Kom igen nu internet. Jag vet att ni är vana att resa med barn (rätt stora dessutom) och allt. Berätta vart vi ska ta vägen och hur/med vem vi ska ta oss dit.

Tack på förhand.

Kommentarer

Vi har egentligen mest varit i Danmark med barnen, men en resa till Turkiet för några år sedan var riktigt bra. Har hört från många håll att Turkiet är ett barnvänligt land och det stämde verkligen. Vart man än kom var barn välkomna. Det var lätt att hitta mat som barn gillade. Vi körde dessutom all inclusive. Jag var tveksam innan, men väl på plats var det väldigt bekvämt. Nu reste vi i och för sig i ett större sällskap och hade därmed tillräckligt trevligt med många vänner på hotellet för att inte känna så stort behov av att gå därifrån. Men en ytterligare fördel med all inclusive är att de hotellen ofta är så pass stora att det finns något för alla. När barnen vill (nåja, måste) sova så känner man sig som förälder inte lika instängd som man kanske skulle ha gjort på ett mindre hotell.

I höstas var vi på Mallorca hela familjen + syster med familj. Den stora fördelen där var att allt är inrättat för turister. Inte vad jag skulle efterfråga om jag reste ensam, men med barn är det praktiskt att slippa alltför många äventyr. Nackdelen var att även maten var turistanpassad. Överallt samma fadda smaker och tråkiga ”internationella” menyer. De yngsta barnen gillade att vartenda ställe vi var på serverade korv med pommes frites. Vi vuxna längtade efter något med _smak_. Har hört samma från många andra när det gäller Spanien i allmänhet och Mallorca i synnerhet.