Vilka är oddsen?

Vilka är oddsen att en mamma med tre av hennes fyra vuxna barn med respektive och familjer ska hyra ett hus i södra delen av Gotland samtidigt som barnens far och nya fru lånar ett hus av en kollega – på samma tomt?

Helt sjukt säger jag även om det var ungefär planerat att vara på Gotland just den här veckan. Vi visste innan att det var ett hus i närheten, men på samma tomt? Nu råkar det vara så att det är ett helt fantastiskt sammanträffande. Det verkar som att alla är glada att det är så här nu en vecka framöver. Vilket ju är tur.

Vi kom hit idag efter att ha vaknat sjukt tidigt för att hinna med färjan. Fyra är en bra siffra, men inte att ställa väckarklockan på. Men det var väl bra att vi gick upp då så vi hann med färjan. Den långtråkiga färjan som numera bara tar tre timmar. Fram kom vi i alla fall – till Gotland.

Här är verkligen vackert.  Jag ser saker jag aldrig sett förut. Vegetationen är låg, blommorna vackra, luften är kvav. Vi hyr en renoverad lada. Det är helt fantastiskt. På tomten står just nu sex Land Rovers som används vid företagsguidningar på ön. Vilket känns helt oväntat och sjukt. Det är fint, men efter att ha tittat in i huset ”Farfar och Karin” hyr så står det sig slätt. Deras hus är sjukt läckert. Ett kök som går att öppna helt mot tomten (bilder kommer), en fullkomligt galen övervåning som ger vindsateljébegreppet en fulländad mening, med staffli och allt.

Älskar som vanligt sällskapet av militanta matfascister. Min totalsågade grillönskning övergick i någon form av vakuum, men situationen räddades slutligen av Farfar och Karin som lagar mat till oss alla.

Stora F och Lilla L har äntligen fått bada i havet den här sommaren. Bortsett från midsommar förstås.

Just nu känner jag lite som Klara sa när vi invigde baksidan med vår salladslunch direkt när vi kom fram till Burgsvik; ”Om vi skulle packa ihop och åka hem nu så skulle vi om några år säga; ”Faan vad kul vi hade på Gotland”.Lunch på baksidan av ladan, nyss framkomna

Vi har också varit vid sandstranden strax intill. Vit härlig sand som det gick att gräva ner sig i.

Fin vit sand man kan gräva ner sig i

Att dricka vin i väntan på maten har också visat sig vara eeh… ja vad ska vi säga om det. Ett äventyr som vi inte vet vart det slutar.  Bra krogtips för den fattige; Gå upp klockan fyra morgonen innan krogkvällen – så kommer du billigt undan!

Kommentarer