Vilken färg skulle de orangea kultur/journalist-kuverten ha?

Apropå mitt tidigare inlägg om hur konstnärer och journalister ska få mat på bordet så är det ju så att ingen vet. Folk som funderat och diskuterat frågan under en längre tid vet inte, det betyder att ingen vet. Gustav von sydow på Burt försöker rädda bannern, men läser man kommentarerna som följer så är det lätt att bli skeptisk.

Kanske kommer det att sluta med att reportrar och konstnärer liksom stora skådespelare och musiker kommer att ha agenter som inte bara jobbar med image och uppdrag utan även finansiering. Kanske blir det deras uppgift att ragga pengar genom sponsorer och bidragsgivare?

Mitt förslag att vi ska kunna välja att bidra med någon procent av skatten till valfria konstnärer och/eller journalister är kanske inte så tokigt i så fall. Då skulle agenterna få jobba med att man skulle välja just deras klienter och klienterna kan göra sitt jobb och vi vanliga människor blir också en form av bidragsgivare.

Nackdelen är visserligen uppenbar. Vilket ståhej! Hur ser dem ”orangea kuverten” ut? Tjocka som böcker? Och vilken färg ska de ha? Sen har vi frågan om huruvida man ska få lägga sin procentsats på sig själv? Och räknas amatörkultur?

Vore dock coolt om olika reportrar rapporterar live via till exempel Twitter. Då skulle läsarens frågor kunna ställas och på så sätt blir bevakningen mer läsargenererad.

Ja, hej och hå… vad vet jag? Särskilt som att tongångarna i övrigt är fullkomligt kulturfientliga. Folk verkar tycka att kultur inte tillhör välfärden. Fråga inte mig hur de tänker då.

Kommentarer